Kategorier
Uncategorized

Trailer för Sveriges första podcast

Idag publicerade jag trailern för ”Sveriges första podcast” och den 3 september har det första riktiga avsnittet premiär. Det handlar förstås om Herbert Lindblads samlade kassettbandsinspelningar. Jag och gäster kommer systematiskt att lyssna av banden. Analysera, lära oss om Herberts utflyktsmål och förundras över hans konservmatsmeny.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är band-1975-1024x768.jpeg
Har ni sett en sån skönhet?!

De första sex avsnitten består av inspelningarna från bandet märkt 1975. Jag har valt att dela upp bandet pga att Herbert ska avnjutas i korta sjok. Efter varje sjok kommer Herbert Lindblad-fansen Joacim och Olof in för att kommentera det vi hört. Som en slags panel.

Hur jag kommer dela upp resterande avsnitt är något som jag funderar på. Detta är på sätt och vis en experimentell podd och eftersom jag inte har någon aktör bakom podden kan jag styra den lite efter eget huvud, på både gott och ont. Fördelen med att ha en beställare är att du måste hålla dig till en viss ram, jag brukar kalla det för den kreativa ramen. Men ibland kan den ramen kännas lite trång…

Ett grepp som jag testar i denna podd är att trixa lite med olika inspelningskällor. När jag var hemma hos mor och far häromsistens hittade jag mormor gamla kassettbandspelare. Helt funktionell och fräsch, se bild nedan – vacker va?! Så flera av pratorna i podden kommer att vara inspelad på kassett, dels som en blinkning till Herberts inspelningar och dels som ett formgrepp. Man gillar ju soundet…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5993-768x1024.jpg

Får inte glömma att nämna Olof! Olof Berghe är en reklamare och filmare från Göteborg. Han hörde av sig till mig efter att han läste om kassetterna i GP. Han medverkar i min panel och han har även hjälpt mig med artworken till podd-logon. Snygg va?! Det är Herbert på bilden. Se original nedan. Tack Olof!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Hebbe_utan_knappar-1024x1024.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är hebbe.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *