Kategorier
podd Sveriges första podcast

Avsnitt 8: En fika på Hisingen

Det finns många godbitar ur Herbert ”Kassettmannen” Lindblads samlingar, inte bara fantastiska reseskildringar. Förra veckan pratade vi om Henry Svensson från UFO-bandet. Idag tar vi en fika på Hisingen – vilka är det som pratar? Hur många är dom i rummet? Vem är mannen som säger jajje jajje?

Vilka är det som hörs på bandet egentligen?

Jag hävdar att detta är ett stycke modern Göteborgshistoria. Om någon forskare undrar om vad man pratade om på Hisingen i början på 60-talet så finns svaret i detta avsnitt.

Fredrik Af Trampe in action! Han är glad bakom puffskyddet.

En av dom privatspanare som var till värdefull hjälp under produktionen av P4 Dokumentären ”Mysteriet med Kassettmannen” var Fredrik Af Trampe; mångsysslande journalist, ofta förekommande i SR-podden Snedtänkt med Kalle Lind och aktuell med boken ”Frigjorda tider – när porren blev kultur och kulturen blev porr”
Och nu är han gäst i Sveriges första podcast! Fredrik kommer även tillbaka i avsnittet då vi analyserar Zell Am See-resan.

Var det här bandet spelades in? Foto: Google

I avsnittet tar vi även upp liknande kassettbandsinspelningar som blivit uppmärksammade och kultförklarade. Bland annat tipsar vi om dokumentären ”Shut up little man”, se trailer nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *